Nieuwe vloer

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe vloer in je woning? Of ben je er zelfs al over uit dat het hout wordt in je mooie nieuwbouwwoning?

Hout is altijd een goede keuze. Ook als je vloerverwarming/vloerverkoeling hebt. Het is mooi, duurzaam, gezond, hoogwaardig, levendig en de vloer is zo geproduceerd dat het makkelijk te onderhouden is. Door de technische vooruitgang in de huidige behandelproducten (bijvoorbeeld olie en lak) is een houten vloer al lang niet meer zo bewerkelijk in onderhoud als vroeger en waar je vaak aan denkt bij een houten vloer. Uiteraard heeft een houten vloer onderhoud nodig, maar als je je auto niet wast wordt die ook lelijk! 😉

Houten vloer in nieuwbouwwoning

Dat wordt prachtig, je nieuwbouwwoning! Een spannende tijd ook met de voortgang van de woning en het project en de oplevering en alle keuzes die je moet maken en uiteraard het eindresultaat. Met zo’n heel mooie, nieuwe woning snappen we de keuze voor een houten vloer juist heel goed. De woningen worden duurzaam gebouwd en zijn toekomstbestendig. Vaak met veel groen in de buurt. Vanuit die visie is het voortborduren, want dan is de keuze voor een duurzame houten vloer snel gemaakt.

Vanwege de verduurzaming wordt het gros van de nieuwbouwprojecten met vloerverwarming (wel of niet i.c.m. een warmtepomp) opgeleverd. Hier bestaat veel onduidelijkheid over of een houten vloer dan wel geschikt is. Heel veel aannemers en installateurs raden hout vaak af en adviseren PVC. Dit ten onrechte en gebaseerd op onwetendheid aangezien een houten vloer perfect geplaatst kan worden op dit soort systemen aangezien hout de warmte ook gewoon doorgeleid en de woningen zo goed geïsoleerd zijn, dat hij deze goed verwarmt.

Hout is dus wel geschikt voor vloerverwarming, vloerverkoeling en warmte-win installaties. Het houdt zelfs de warmte langer vast. Heel fijn dus, een grandioze, natuurlijke vloer die energiezuinig is en warme voetjes geeft!

Nieuwbouwprojecten

Enkele eigenaren van verschillende nieuwbouwprojecten hebben ons al benaderd.

‘Bij onze nieuwe, duurzame woning hoort een duurzame inrichting. Onze houten vloer was daarom voor ons de juiste keuze. Het past er geweldig bij. Prachtig!’ zei een klant.

En daar zijn wij het mee eens!

Bij de meeste nieuwbouwprojecten wordt er ook veel rekening gehouden met een groene omgeving. In de wijk ontspannen in het park, bij de groenstrook of langs het water. Of kom je te wonen langs een singel met prachtige bomen? Natuur is gezond, ontspant en geeft een fijn gevoel en vooral tussen alle drukte van de randstad.

Hout is en blijft een duurzaam, milieubewust natuurproduct. Wat na jaren gebruik opnieuw geschuurd en behandeld kan worden zodat er geen nieuwe vloerbedekking hoeft te worden aangeschaft. Als de vloer na véle jaren zijn levensduur heeft bereikt, kan hij nog steeds duurzaam afgevoerd worden, in vergelijking met andere vloeren. Duurzaam voor nu en in de toekomst. Helemaal groen dus!

Er zijn heel veel nieuwbouwprojecten in de randstad zoals:

Koningskwartier • Park Vijfsluizen • Land Wickevoort • Tuindershof • Nieuw Kralingen • Elements • Havenkwartier • Vechtrijk • De Bund • Landal Zuytland Buiten • Zuidkade • Cartesius • Nieuw Brabants land • Kop van Noord • Park Avenue • Costa • Bernini • Landgoed Voorlei • Park Beresteyn • Zuidkade

Dat zijn ze nog lang niet allemaal. Alle nieuwbouwprojecten in Nederland gaan voor duurzaamheid en groen in de buurt, waar een houten vloer in huis een mooi verlengde van is en waar bij ons al aanvragen van liggen. Daar zijn we trots op!

Haal buiten naar binnen.

Door onze jarenlange ervaring met alle uiteenlopende (nieuwbouw)projecten, weten we dat planningen vaak anders lopen dan verwacht en gehoopt. Dat is wat het is. We kunnen vaak snel schakelen als er iets mis loopt zodat we de schade in tijd zoveel mogelijk kunnen beperken.

Dus gelukkig zijn we flexibel, hebben we met 24 jaar ervaring alles al gezien, gedaan en meegemaakt en zorgen we ervoor dat het met de vloeren leggen in je nieuwe woning heel soepel gaat!

Kom langs

Kom je oriënteren in onze showroom en we informeren je over alle ins en outs van een houten vloer in je nieuwe woning. Er zijn veel keuzes om te maken zoals of dat je hout door heel de woning gelegd wilt hebben of dat je voor andere vertrekken of de bovenverdiepingen laminaat of PVC wilt (want dat leggen we ook) en welke plinten je wenst, en welke deurmat en zie onder in de deze pagina bij ‘keuzes maken’. Van A tot Z nemen we je mee in alle mogelijkheden. Alles onder 1 dak voor de vloeren is toch wel het makkelijkst, vind je niet?

Een nieuwe vloer in een bestaande woning

Heb je op dit moment een andere vloer liggen en is die aan vervanging toe? Of misschien ben je er wel op uitgekeken en is het tijd voor iets nieuws. Of heb je een woning gekocht en is de huidige (tegel, laminaat, PVC) vloer niet jouw smaak? Dan zit je bij ons goed!

We vervangen de vloer graag. Wat er onder de huidige vloer zit weet je misschien en anders kan je het misschien achterhalen. Maar vaak is dat een verrassing. En dat is geen probleem, want wij komen op locatie kijken en onderzoeken het. Dan bespreken we ook gelijk jouw wensen en ideeën en nemen kleurwaaiers mee en meten we in. Als je nog niet zeker bent van wat voor nieuwe vloer je wilt, spreken we daarna graag af in de showroom. Dan kan je op je gemakje kijken wat we aanbieden onder het genot van koffie of theetje. We weten zeker dat er iets moois voor je tussen zit.

Neem contact op via ons contactformulier, dan verneem je snel van ons. Of bel 06-41195389.

Zakelijke markt

Ook voor de zakelijke markt plaatsen wij houten vloeren. Hoeveel allure geeft het als je een groot oppervlak voorziet van een houten vloer? Heel veel! Erg chique, stoer, natuurlijk en hoogwaardig. Voor een winkel, café, bedrijfspand, kantoor, restaurant, gebouw of ambassade bijvoorbeeld, hoe groot of klein de oppervlakte ook is. Niets is een probleem en alle ervaring is bij ons in huis, want we hebben het allemaal gedaan. Met veel tevredenheid onder onze zakelijke klanten waar we erg blij mee zijn en waar we heel hard voor hebben gewerkt.

Het kan zijn dat je als architect, als bouwbedrijf, als tussenpersoon of via een opdrachtgever op zoek bent naar een parketteur en bij ons terecht bent gekomen. Leuk dat je ons hebt gevonden! We kunnen in traditioneel tapis-parket, chique patronen in allerlei kleuren verzorgen en plaatsen. Maar ook grote ruimtes voorzien van bijvoorbeeld multiplanken of een andere oplossing zoals PVC of laminaat.

Van het uitbreiden van de vloer door een uitbouw tot het herstellen na schade of iets heel nieuws leggen in een ruimte. We kunnen snel schakelen en zijn flexibel, professioneel en leveren hoogwaardige kwaliteit aan onze vloeren en in verschillende prijsklassen.

We zijn goed in wat we doen, dus schroom niet om ons te benaderen voor meer informatie, een offerte of een kennismaking bij ons in de showroom, bij jou of op locatie om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Mail gerust naar info@rodecoparket.nl.

Keuzes maken

Een nieuwe vloer uitkiezen is niet heel lastig met begeleiding in onze showroom. Maar de juiste vloer uitkiezen is vaak niet het enige aangezien er nog meer keuzes gemaakt moeten worden.

Hier volgt een lijstje met producten waar je op voorhand misschien niet over na zou denken, maar wat we wel voor je kunnen verzorgen.

Allereerst natuurlijk de basis, hoe wil je het?

 • Welke soort plank?
 • Legpatroon; ga je voor visgraat, rechte planken, de Hongaarse punt, diagonaal blokpatroon, 3D Versailles? (Alle patronen kun je zien in onze showroom)
 • Welke kleur? En gelakt of in de olie?
 • Met band en/of bies?

Vervolgens:

 • Welke ondervloer?
 • Wat voor plinten?
 • Convectoroosters?
 • Schoonloopmat
 • Doorlooppatroon of drempels?
 • Alleen in de woonkamer of door heel het huis?
  • Wil je in andere kamers laminaat of PVC? Dat kun je ook gelijk uitkiezen.
 • Wil je de trap mee laten bekleden?
 • Onderhoudsmiddel aanschaffen?

Dat is een hoop om over na te denken. Geen zorgen, wij helpen je en denken graag met je mee. We geven altijd eerlijk advies en bieden een eerlijke prijs. We nodigen je daarom uit in onze showroom. We gaan stap voor stap door alle bovenstaande keuzes heen. We laten je alles zien, je kunt het voelen en ervaren. Loop vervolgens de deur uit met een goed gevoel, het vertrouwen dat je de juiste keuze hebt gemaakt door voor ons te kiezen en dat alles in orde komt. En niet onbelangrijk; dat het boven verwachting mooi wordt! Dat is waar we voor staan en altijd voor gaan.

Maak makkelijk en snel afspraak wanneer het jou uitkomt in onze agenda.
Heb je een tekening of plattegrond van de woning? Handig als je die meeneemt naar de afspraak. Bij de volgende afspraak op jouw locatie lopen we alles na.

Tot snel!