Bestaande vloer

Naast het leggen van nieuwe vloeren voeren we ook onderhoud en renovatie uit voor bestaande vloeren. Ook vloeren die niet door ons zijn gelegd.

Onderhouden/renoveren

Heb je een parketvloer liggen maar kan die wel een opknapbeurtje gebruiken? We schuren en oliën of lakken graag de vloer voor je zodat die er weer uit ziet als nieuw! Je hebt hier ook aan het juiste adres voor traprenovatie.

Schuren

Een houten vloer wordt beschermd door een toplaag. Dit kan bijvoorbeeld olie of lak zijn. Voor het behoud van de levensduur van jouw houten vloer is het belangrijk om hem na 8 tot 10 jaar (afhankelijk van het gebruik en onderhoud) volledig te schuren en weer te voorzien van een nieuwe beschermlaag. Veel mensen denken dat dit ontzettend veel stof en viezigheid in huis veroorzaakt. Maar dat is met de machines van tegenwoordig niet meer zo. Er kan nagenoeg stofvrij geschuurd worden. We krijgen hier altijd zeer positieve reacties over.

Daarna oliën/lakken

Als de vloer volledig geschuurd is, zijn alle oneffenheden eruit en moet er weer een beschermlaag opkomen. Bij de keuze van de nieuwe laag gaan we samen goed in overleg over de mogelijkheden en kijken we hoe de vloer gebruikt gaat worden, omdat alle producten voor- en nadelen hebben. Dit stemmen we af op jou als klant. Wordt het olie of lak? Ook kun je -afhankelijk van de houtsoort- een nieuwe kleur uitkiezen. En welke kleur? Dat is een leuke bijkomstigheid, want zo kun je gaan voor een nieuwe look en feel die het beste bij jou past!

Neem contact op via ons contactformulier, via info@rodecoparket.nl of 0641195389 om een afspraak bij jou thuis te maken zodat we je verder informeren over de mogelijkheden en kosten!

Onderhouden

Als je een houten vloer hebt, is het heel belangrijk om hem te onderhouden. Veel mensen kijken er vaak tegen op en denken dat het lastig en tijdrovend is, maar dat is in de praktijk totaal niet zo! Stofzuigen voldoet al als onderhoud. Dweilen moet af en toe natuurlijk ook gebeuren en dat is ook onderhouden. Gebruik altijd zo min mogelijk water, aangezien dat de vloer kan aantasten en ook niet nodig is omdat de toegevoegde zeep zijn werk gewoon doet. Wij raden aan om lichtvochtig te dweilen met het bijbehorende onderhoudsproduct die in onze webshop te bestellen is. Gebruik nooit andere onderhoudsproducten, want die kunnen een negatieve uitwerking op de beschermlaag hebben en dat zou zonde zijn. Onze onderhoudsproducten zijn speciaal voor jouw type vloer en bevatten elementen die de vloer voeden en onderhouden na elke dweilbeurt.

Afhankelijk van het gebruik van de vloer en het type afwerking (olie/lak) zal periodiek onderhoud plaats moeten vinden voor een optimale bescherming en onderhoud van de toplaag. De tijdsduur en frequentie van het onderhoud verschilt per situatie. Woon je alleen en loop je altijd op sokken? De vloer zal minder snel slijten dan wanneer je een hond en 3 kinderen hebt. Uiteraard zullen we je hier volledig in adviseren en er het juiste onderhoudsplan voor afstemmen.

Onderhoudsservice

Na vele verzoeken van bestaande klanten zijn we nu bezig om een onderhoudsservice op te zetten. Ideaal als je er niet altijd aan denkt (of gewoon geen zin hebt) om je mooie vloer de benodigde aandacht te geven. Dat vergeven wij je.

Als de vloer al niet te erg ‘toegetakeld’ is, zorgen wij ervoor dat hij in perfecte conditie blijft! Het is in de toekomst zelfs mogelijk om na een paar jaar een dunne, nieuwe toplaag aan te brengen voor een fractie van de kosten voor schuren en oliën of lakken. De levensduur wordt langer en de uitstraling van de vloer blijft mooier, aangezien kleine krasjes en beschadigingen volledig worden gevuld waardoor slijtage wordt voorkomen. Langer een stralende vloer, dat is ideaal toch?

Houd onze site in de gaten, want hier later meer over!

Schade-expertise

Schade aan de vloer door lekkage? Of een ongelukje van de kat of hond wat in het hout is getrokken? Of een bloempot die toch niet waterdicht bleek te zijn en z’n sporen heeft achter gelaten in de vloer? Dat is zonde! 

Gelukkig zijn er mogelijkheden om je vloer te repareren en mogelijk kost het je verder niets als je hiervoor verzekerd bent.

Laatste stukje met schade schuren
Eindresultaat met 2 olielagen

Het ligt natuurlijk aan de situatie bij jou thuis hoe we het beste te werk kunnen gaan. Het kan zijn dat het met de gehele houten vloer schuren en opnieuw oliën gerepareerd is. Het kan ook zijn dat dat niet de oplossing is en er wat planken uitgezaagd moeten worden. Daarnaast schuren we de gehele vloer alsnog (om kleurverschil te voorkomen) en oliën/lakken hem opnieuw. Ook in deze situatie kan je voor een andere kleur kiezen als toplaag, mocht je dit willen veranderen.

Stuur ons een e-mail met je gegevens, omschrijf het probleem en stuur een stuk of 4 foto’s mee, dan nemen we contact op voor het maken van een afspraak. Dan bespreken we de mogelijkheden en kosten bij je thuis aangezien dat op afstand lastig is om op voorhand te zeggen.

Traprenovatie

Bij ons zit je ook goed als je je trap wilt renoveren. Bij binnenkomst is een mooi beklede trap van hout een echte eyecatcher. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren eiken, met of zonder verlichting, met of zonder stootborden. Wat jij wilt!

We streven ernaar dat het in 1 dag is geregeld zodat we je niet in moeilijkheden achterlaten dat je niet naar boven kunt bijvoorbeeld. Dat komt goed!

Informeer naar de mogelijkheden!